Werkzaamheden

Een volledige trimbeurt van uw hond is afhankelijk van de vachtsoort van de hond. Hieronder kunt u per groep vinden om welke vacht het gaat en welke behandeling daarbij van toepassing is. Daar staan tevens de meest voorkomende rassen vermeld. Het knippen van de nagels zit bij de trimbeurten inbegrepen. Oren uitplukken en anaalklieren doe ik niet standaard, omdat het meer schade kan veroorzaken dan dat het goed is voor uw hond.

Knippen/Scheren:
(Bijvoorbeeld: Boomers, Doodles en Poedels).

Bij een knip/scheer beurt wordt uw hond gewassen en gedroogd. Daarna wordt uw hond geschoren en geknipt zoals ik het gewend ben en mooi vindt, uiteraard altijd in overleg met u als baas. Tussen de voetzooltjes van de hond groeit ook haar, die knip of scheer ik weg. De kop wordt door mij in model geknipt. Kopjes kunnen ook in overleg geschoren worden.

Ontwollen:
(Bijvoorbeeld: Golden retrievers, Berner sennenhond, Herders, Corgi’s en Friese stabij’s)

Bij een ontwol hond is het de bedoeling dat je aan de vacht niet ziet dat de hond bij de trimmer is geweest. Het moet zo natuurlijk mogelijk blijven. Bij ontwollen wordt de hond eerst goed gewassen waardoor de ondervacht losser gaat zitten, daarna wordt de hond drooggeblazen met een waterblazer zodat de ondervacht eruit geblazen wordt. De haren tussen de voetzooltjes van de hond knip of scheer ik weg. De pootjes worden geknipt op de manier die wij kattenpootjes noemen.

Het laatste wat je doet is het uitdunnen van de broek. Zoals ik al zei is het de kunst om de hond zo natuurlijk mogelijk te houden, dit doe je door onder de haren tegen de huid aan met een effileerschaar knipjes te zetten. Zo haal je haren wel weg maar zie je niet dat er geknipt is.

Plukken:
(Bijvoorbeeld: Ruwharige teckels, Border terrier, Cairn terrier,Duitse staande ruwhaar en Ierse wolfshond)

Plukhonden worden niet gewassen tijdens een trimbeurt. De haren worden door het wassen te zacht, waardoor plukken niet meer mogelijk is en er is kans op huidirritatie na het plukken omdat de haarzakjes open gaan staan. Wilt u uw hond wel gewassen hebben doe dit dan minimaal een week voor of een week na de trimbeurt, u betaald dan een wasbeurt tarief.

Bij een plukhond pluk je alles en komt er geen schaar aan te pas, wel knip ik het kort tussen de voetzooltjes om klit vorming te verkomen. Vaak knip ik ook de buik en liezen omdat het lastig te plukken is en voor de honden als onprettig ervaren word. Ik pluk de hond zoals ik gewend ben en mooi vindt, uiteraard in overleg met u als baas.

Het kan zijn dat bij een plukhond tijdens de trimbeurt nog niet alles plukrijp is. Als dit het geval is zal ik dit na de trimbeurt ook aangeven en dan kunnen we samen een afspraak maken om de laatste haartjes te laten plukken, dit zit in het pluk tarief.

Enkel was en blaas beurt:

Als u een hond heeft die wel een beetje onderwol heeft wat u er normaal uit zou kammen dan zou u om tijd te besparen ook een was/blaas beurt kunnen plannen. Dan was en blaas ik de ondervacht weg waardoor u niet meer hoeft te kammen en de hond minder verhaard. Maar ook honden zonder ondervacht kunnen bij mij langskomen om ze lekker schoon te laten wassen. Wat ik wel altijd nog doe is tussen de voetzooltjes scheren of knippen dit kost niks extra’s wel voorkomt het klitten tussen de voetzooltjes en het uitglijden op de vloer.

Nagels knippen:

Het knippen van de nagels doe ik tijdens een trimbeurt maar ik knip ze ook tussendoor als u langs komt. Ik knip niet alleen de nagels van honden maar ook van konijnen en knaagdieren. Bij het nagels knippen vraag ik altijd of u uw dier wilt vasthouden. Als u het knippen zelf wilt leren kan dit ook, dan houd ik uw dier vast en leg ik uit hoe u veilig de nagels van uw huisdier kan knippen. Voor nagels knippen kunt u een afspraak maken maar ook zonder afspraak kunt u langskomen voor 16.00 uur.

Kopjes bijknippen:

De kop van een hond groeit altijd sneller dan de rest van het lichaam. Dit kan beteken dat de kop al toe is aan de trimbeurt maar de rest niet. Als dit gebeurt kunt u een afspraak maken om alleen het kopje te laten knippen hier zijn kosten aan verbonden en die kunt u vinden bij tarieven.

Puppy-wenbeurt:

Heeft u een puppy die op latere leeftijd bij de trimsalon moet komen? Kom dan langs in de salon voor een puppy-wenbeurt.

Jonge pups vinden alles interessant en gaan op onderzoek uit. Als je in die periode ook langs de trimsalon komt, wordt het makkelijker voor uw hond als deze straks voor een trimbeurt moet. Heeft u een pup waarvan u niet denkt dat deze naar de trimmer moet? Kom dan toch langs, al is het maar voor de ervaring. Een Puppy-wenbeurt is gratis.

Maak een afspraak